Οπάλιο και Τουρμαλίνη – Γενέθλιες πέτρες του Οκτώβρη

Οπάλιο  (opal) και τουρμαλίνη (tourmaline) – oι δυο γενέθλιες πέτρες του Οκτώβρη

Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας που φιλοξενεί δύο φαντασμαγορικούς γενέθλιους λίθους, το οπάλιο και την τουρμαλίνη.

Το οπάλιο είναι μια χρωματιστή αδιαφανής πέτρα που περιέχει μέσα μια πληθώρα χρωμάτων, που παρομοιάζεται με πολύχρωμο γαλαξία. Στην ουσία το οπάλιο εμφανίζεται με ένα βασικό χρώμα (φόντο) και μετά μια πληθώρα δευτερεύοντων χρωμάτων, που αυξάνουν την αξία του όσο πιο έντονα και φωτεινά είναι.

Οι αρχαίοι Ελληνες την θεωρούσαν σύμβολο με προφητικές ικανότητες , ενώ άλλοι αρχαίοι πολυτισμοί θεωρούσαν ότι το οπάλιο παρουσίαζε τους εκπληκτικούς εσωτερικούς χρωματισμούς επειδή περιείχε και άλλους πολύτιμους λίθους.

Το οπάλιο αρχικά προερχόταν από την Ινδία, ενώ τώρα η μεγαλύτερη παραγωγή γίνεται στην Αυστραλία. Διάφορα ορυχεία υπάρχουν επίσης στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη καθώς και την Αφρική.

Η τουρμαλίνη είναι μια διαυγής έως ημιδιαυγής πέτρα που συναντάται σε όλα τα χρώματα , έως και το σκούρο καφέ – μαύρο. Ομορφες τουρμαλίνες ειναι ιδιαίτερα οι ροζ και οι πράσινες, καθώς και ο συνδυασμός των 2 χρωμάτων, η λεγόμενη τουρμαλίνη – καρπούζι. Η πιο σπάνια και ακριβή τουρμαλίνη σήμερα θεωρείται η βραζιλιάνικη Paraiba tourmaline, γιατί έχει εκτηφλωτική ένταση στο χρώμα της.

Η τουρμαλίνη έχει ηλεκτροθερμικές και ηλεκτροπιεστικές  ιδιότητες, και γι’αυτό θεωρείται ότι προστατεύει αυτόν που τη φορά από τοξίνες, αρνητικά φορτία και διάφορους μολυσματικούς παράγοντες.

Τουρμαλίνες συναντώνται σε διάφορα μέρη του κόσμου, με σημαντικότερα τα ορυχεία της νότιας Αμερικής.

espa banner
Copyright © 2020 - 2024 Petradi. All rights reserved. Created by AtMedia.gr